Landslide Index Method يکي از رويکردهاي آماري دومتغيره در پهنه بندي حساسيت زمين لغزش، استفاده از مدل شاخص لغزش Landslide Index ميباشد. که به دليل سهولت محاسبه وزن هر يک از کلاسهاي عوامل موثر بر وقوع زمين لغزش به مراتب توسط محققين مختلف در سراسر دنيا مورد استفاده قرار گرفته است.
دلایلی که سبب شد اقدام به تهیه این درس شود, این بود که متاسفانه در خیلی از حوزه های مطالعاتی شاهد آن هستیم که محاسبه پروفیل طولی و محاسبات شیب مربوط به آن از اصول و مبانی آمده در منابع علمی تبعیت نمی کند.
این تمرین را هم میتوان یک تمرین سنجش از دوری به حساب آورد هم خیر. در این تمرین به زبان ساده سعی شده یکی از کاربرد های سنجش از دور را در تحلیل سیلاب معرفی شود. در این تمرین شما با برخی از مفاهیم سنجش از دور آشنا می شوید. این درس در دو محیط نرم افزاری ILWIS و ArcGIS تهیه شده است.
قبل از پرداختن به یادگیری این درس حتما ویدئو و مجموعه مباحث مربوط به ArcHydro مطالعه گردد. چرا که در واقع این درس در ادامه مباحث مربوط به ArcHydro قابل درک است.
نخستین گام در اجرای هر نوع مدل هیدرولوژیکی وارد کردن و درگیر شدن با مقوله بستن مرز حوزه، ترسیم و گرفتن گزارش پایه از خصوصیت های فیزیکی حوزه می باشد.
در این بخش سایر دستورات برنامه ArcGIS توضیح داده می شود. که هدف بیشتر این مجموعه ویدئو ها مربوط به پروژه های تلفیق یا سنتز می باشد.
در این درس سعی شده همانند برنامه ILWIS در غالب پروژه فیزیوگرافی اقدام به آموزش و آشنایی نرم افزار ArcGIS شود. دلیل انتخاب این پروژه این است که فیزیوگرافی یکی از نادر پروژه هایی است که تنوع منو ها و دستورات مورد استفاده در آن از تعدد بالایی بر خوردار است.
در این درس سعی شده در غالب یک پروژه نرم افزار الویس توضیح داده شود. این درس می تواند شروع خوبی برای ورود به محیط برنامه الویس باشد. عنوان انتخاب شده برای این درس "فیزیوگرافی با الویس" می باشد.